LG ultrafine 5K scherm / monitor

De LG ultrafine 5K is een monitor met een resolutie van 5120 x 2880. Het schermformaat is 27 inch en presteert op het hoogste niveau.

5kmonitor.nl

De LG ultrafine 5K is beschikbaar vanaf december 2016. Het scherm maakt het mogelijk om foto- en videomateriaal in de hoogste resolutie te visualiseren. Enorm handig wanneer je aan de slag gaat met het bewerken van foto’s en video’s, dan zijn de kleinste details belangrijk. Deze 5K monitor levert hoogwaardige prestaties en doordat de resolutie zo goed is kun je ook de foto’s met de meeste pixels in de beste kwaliteit zien.

Op de website van Apple wordt de LG ultrafine 5K groots aangekondigd. Ook al is de LG ultrafine 5K geen product van Apple, het bedrijf lijkt zich te kunnen vinden in de uitstekende specificaties die LG met deze 5K monitor behaald heeft.

Thunderbolt 3 kabel wordt meegeleverd

Apple levert de LG ultrafine 5K met een Thunderbolt 3 kabel. Met deze kabel is het mogelijk om de MacBook Pro op te laden met 85W stroomsterkte. De drie USB-C poorten maken het mogelijk om ook andere apparatuur op de LG ultrafine 5K aan te sluiten.

Het scherm beschikt over ingebouwde speakers, een microfoon en camera. Er ontstaat daardoor een zeer complete mediaervaring waarmee al het denkbare mogelijk wordt.

Afbeeldingen in de beste kwaliteit

De LG ultrafine 5K maakt het mogelijk om afbeeldingen in de beste kwaliteit te laten zien. De LG ultrafine 5K beschikt namelijk over een IPS Panel, waardoor de lichtsterkte en andere variabelen eenvoudig zijn bij te stellen. Doordat de LG ultrafine 5K over bijna 15 miljoen pixels beschikt zijn de pixels met het menselijke oog niet meer waar te nemen. Deze LG ultrafine 5K monitor beschikt over bijna 80% meer pixels dan een 4K monitor. Over het aantal pixels hoef jij je met dit zeer hoogwaardige scherm dan ook geen zorgen meer te maken!

Video’s en foto’s bewerken

Bij het bewerken van foto’s en video’s is het belangrijk dat je de kleinste details goed kunt zien. Doordat ouderwetse schermen vaak over te weinig pixels beschikten was het niet altijd mogelijk om alles te zien. Met de LG ultrafine 5K is daar verandering in gebracht. Doordat het aantal pixels zo enorm is toegenomen is daar met 5K dan ook een eindstation in bereikt: een scherm dat zo scherp is dat je de pixels niet meer kunt onderscheiden.

Ook wanneer je op veel verschillende schermen tegelijk werkt is het prettig om op een 5K monitor te werken. Zo zijn de kleinste tools nog scherp te zien en kunje op een 27 inch monitor nog meer toepassingen uitvoeren dan je al gewend was. De icoontjes en tekst in software blijft namelijk uitstekend te zien en onderscheiden.

Gebruiksvriendelijkheid verbeterd bij LG ultrafine 5K monitor

De gebruiksvriendelijkheid van de LG ultrafine 5K is uitstekend! Doordat de MacBook Pro en andere apparatuur eenvoudig te verbinden is met de Thunderbolt 3 kabel is de monitor voor veel toepassingen te gebruiken. De Thunderbolt 3 kabel maakt het mogelijk om video, audio en andere data van een gegevensdrager naar de 5K monitor te verplaatsen. Door de Thunderbolt 3 kabel is het mogelijk om media in hoge kwaliteit te transporteren, dit is benodigd om het hoogste potentieel uit jouw LG ultrafine 5K te halen. Doordat jouw MacBook ook oplaadt via de Thunderbolt 3 kabel kun je geen accuduur verliezen. De verbinding met macOS maakt het daarnaast mogelijk om de helderheid en het volume te regelen. Zo worden fysieke knoppen op jouw LG ultrafine 5K direct functioneel.

Garantie bij Apple op LG ultrafine 5K

Apple geeft geen garantie op de LG ultrafine 5K wanneer je deze bij hen koopt. Wanneer je een product koopt van een ander merk bij Apple is de betreffende fabrikant daarvoor verantwoordelijk. In dit geval is dat LG! LG hanteert de wettelijke fabrieksgarantie, een garantie waaraan alle bedrijven in Nederland zich dienen te houden.

LG ultrafine 5K en LG ultrafine 4K

De schermen van LG zijn te koop via de website van Apple en speciaal voor Mac-systemen gemaakt. Naast de LG ultrafine 5K is er ook een LG ultrafine 4. De LG ultrafine 4K is goedkoper dan de LG ultrafine 5K, heeft een kleiner scherm en minder kleurdiepte.

Wat krijg je bij deLG ultrafine 5K geleverd?

In de doos vind je de volgende onderdelen:

 1. LG ultrafine 5K scherm
 2. Thunderbolt 3 kabel van 2 meter
 3. Kabel voor netstroom
 4. Handleiding
 5. VESA cover

Kosten voor LG ultrafine 5K en LG ultrafine 4K

Je kunt de LG ultrafine 4k kopen voor €749,- en de LG ultrafine 5K voor €1.399,- op de website van Apple.
De schermen bevinden zich daarmee in het hogere prijssegment, maar zijn een stuk goedkoper dan de hoogwaardige schermen van een aantal jaar geleden. Zeker wanneer je bezig bent met het bewerken van foto’s en video’s is het prettig om een hoogwaardig scherm te hebben, dan laat de hoge prijs zich rechtvaardigen. Doe je niet zoveel met video- of fotobewerking? Dan kun je ook voor een ander scherm kiezen. Vergeet echter niet dat er bij dit hoogwaardige scherm ook allerlei andere extra’s worden meegeleverd, waardoor de LG ultrafine 5K of LG ultrafine 4K meer dan een monitor is.

Extra’s bij de LG ultrafine 5K en LG ultrafine 4K

De hoogwaardige schermen van LG worden geleverd met speakers, microfoon en webcam. Je krijgt daardoor een zeer complete mediaervaring met de schermen en je hoeft geen randapparatuur bij te kopen.

LG ultrafine 5K en technische specificaties

De LG ultrafine 5K heeft een aantal technische specificaties waar meer uitleg voor benodigd is:

 • 5K

Tijdens het ontstaan van monitoren was de beeldkwaliteit al belangrijk. Vaak werd de beeldkwaliteit uitgedrukt in het aantal pixels. In principe is dat logisch! Hoe meer pixels er zijn, hoe hoger de beeldkwaliteit namelijk is. Er mag echter niet vergeten worden dat ook het aantal kleuren en de helderheid van een monitor belangrijk is. Dat gezegd hebbende is 5K een enorm bijzondere prestatie, LG heeft met de LG ultrafine 5K namelijk een monitor gefabriceerd waarmee een zeer verfijnde beeldkwaliteit mogelijk is.

 • IPS technologie

LG is op dit moment de grootste leverancier van beeldschermen met de IPS technologie, ook de LG ultrafine 5K beschikt over deze technologie. Het bijzondere aan deze technologie is dat er een extra transistor aan iedere subpixel is toegevoegd. De kleurweergave en het contrast van schermen met deze technologie is daardoor een stuk beter dan schermen die niet over deze technologie beschikken. De IPS technologie maakt het mogelijk om zwart echt zwart te laten lijken en houdt ook rekening met verschillende hoeken. Steeds meer fabrikanten houden zich bezig met de IPS technologie, echter is LG er al zeer ver mee en daardoor ook niet voor niets uitgegroeid tot de grootste leverancier van schermen met deze technologie.

 • Helderheid 500 cd/m²

Ook de helderheid van een scherm is belangrijk voor de beeldkwaliteit. Wanneer een scherm namelijk niet over voldoende beeldkwaliteit beschikt is er niet veel te zien. Bij de LG ultrafine 5K is er sprake van een 500 cd/m² beeldkwaliteit. In vergelijking met ouderwetse schermen is dit een enorme verbetering, je kunt de schermen van LG dan ook uitstekend ophelderen. Vind je de maximale helderheid te hoog? Dan kun je dit uiteraard bijstellen via het systeem dat je gebruikt.

 • P3 widecolorgamut

P3 widecolorgamut is een andere technologie dan sRGB, de technologie waarmee schermen normaal werken. Met P3 widecolorgamut kunnen er veel meer verschillende soorten kleuren worden uitgezonden. Ideaal wanneer je foto’s en video’s bewerkt of wanneer je drukwerk ontwerpt. Op dit moment wil je namelijk dat de kleuren van het scherm zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid liggen, met de ouderwetse sRGBtechnologie is dit niet mogelijk.

 • 5 kilo in gewicht

8.5 kilo lijkt voor een monitor vrij zwaar, maar voor de specificaties van de LG ultrafine 5K is het uiteraard helemaal niets! Ga je liever voor een lichtere variant? Dan kun je overwegen voor de iets lichtere LG ultrafine 4K te kiezen. Wanneer je jouw monitor vaak verplaatst is het misschien verleidelijk om voor de 4K variant te kiezen, houd er echter ook rekening mee dat de kwaliteit van dit scherm veel minder is.

 • Ondersteunt Thunderbolt 3

Apple heeft een technologie ontwikkeld waarmee monitoren aan Mac-systemen te koppelen zijn. Er zijn weinig producten die met de Thunderbolt 3 technologie werken. Met de LG ultrafine 5K komt daar een absolute verbetering in, dit scherm haalt het beste uit de Thunderbolt 3 technologie. Zonder de Thunderbolt 3 kabel zou het namelijk niet mogelijk zijn om hoogwaardige media van een gegevensdrager naar een monitor te verplaatsen.

Waarom zijn deze schermen alleen voor Mac-systemen gebouwd?

Mogelijk vraag je jezelf af waarom LG schermen heeft gelanceerd die enkel te gebruiken zijn voor Mac-systemen. De belangrijkste reden hiervoor is dat besturingssystemen als Windows en Linux deze beeldkwaliteit niet ondersteunen. Daarnaast zijn er geen andere systemen die de USB-C aansluiting geïmplementeerd hebben, op dit gebied loopt Apple dan ook voor op allerlei andere bedrijven. Tot slot is er de Thunderbolt 3 van Apple, een kabel waarmee de hoogwaardige 5K en 4K data te verplaatsen is.

Advertenties

Adverteerders