HP 5k

HP heeft in het begin van 2015 een nieuwe serie aan beeldschermen aangekondigd. De modellen met uhd-resolutie waren niet het enige dat HP in de tas had. HP heeft gebogen schermen gelanceerd met Virtual Reality Display met 3d-weergave en een 5k beeldscherm met een resolutie van 5120 x 2880 pixels. De meeste schermen zijn niet in 5k uitgebracht en waarschijnlijk gaat dat nog wel even duren.

De eerste 5K van HP

5kmonitor.nl

HP heeft heet eerste scherm uitgebracht met een 5k resolutie. Het is heel bijzonder dat HP geslaagd is in het produceren van een scherm met deze beeldkwaliteit. Tegelijk lijkt 5k de nieuwe norm en zal ook HP mee moeten in deze trend. Wanneer je een 5k in plaats van 4k scherm wilt betaal je hier behoorlijk extra voor. Een 5k monitor is in vergelijking met een 4k monitor ongeveer twee keer zo duur. In maart werd de 5k monitor beschikbaar in de Verenigde Staten voor $1.999. Veel consumenten vinden de prijs te hoog en wachten tot de prijs daalt. Voor het bewerken van video’s en afbeeldingen blijkt het echter ideaal om met een hoge beeldkwaliteit te werken.

In vergelijking met de 5k Retina-display iMac van Apple is de 5k HP behoorlijk aan de prijs. Bij de 5k monitor van HP gaat het namelijk puur om de monitor en is er geen computer ingebouwd.

5k volgens HP

Volgens HP is 5k een herdefinitie van beeldkwaliteit. De kwaliteit van 5k is met niets te vergelijken en maakt het mogelijk om te zien wat we nooit hebben gezien. De kwaliteit is ongelooflijk scherp en de 27 inch grootte van het scherm maakt het mogelijk om een mooi overzicht te bewaren. De helderheid kan hoog worden ingesteld en dat maakt het mogelijk om vanuit verschillende hoeken het scherm te bekijken.

Door te kalibreren kun je kleur op deze juiste manier weergeven en wordt het mogelijk om hetzelfde kleurbereik als Blu-ray media af te beelden. Wanneer je actief bent met het bewerken van video’s en afbeeldingen biedt de 5k monitor van HP een uitstekende oplossing.

De kleuren zijn rijk en helder. In totaal kun je meer dan één miljard kleuren op de 27 inch 5k monitor van HP en juist dat maakt het geheel zo bijzonder. Doorloop direct de verschillende extra’s om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is:

  • Stel het scherm naar wens in.

Om comfortabel te zijn met de juiste instellingen kun je de 5k monitor van HP precies afstellen zoals jij dat wilt. Je kunt het scherm op de juiste manier positioneren en eventueel kun je het scherm op de muur hangen om er nog beter voor te zitten.

  • De 5k monitor van HP ademt gemak.

Wanneer je wilt investeren in IT is het belangrijk dat deze investering gegarandeerd goed is. Je krijgt bij aankoop van een 5k HP scherm dan ook 3 jaar garantie. Eventueel kun je bij HP Care Pack Services extra garantie kopen.

  • Jij bent verantwoordelijk.

Het wordt steeds belangrijker om minder energie te verbruiken. De 5k monitor verbruikt minder energie dan je normaal gewend bent. De 5k monitor gaat slim om met energie en is enorm efficiënt in het verbruik. De monitor heeft een Energy Star ontvangen en is TCO gekwalificeerd. Tegelijk staat HP EPEAT geregistreerd en wordt er zuinige achtergrondverlichting gebruikt. Het juiste glas en halogeen maakt het mogelijk om het systeem nog zuiniger te maken. Ook met vier keer zoveel pixels kun je zuinig zijn met energie!

HP 5k monitor in vergelijking met andere schermen

Een beeldkwaliteit van 5k is uniek en nieuw. Het is helemaal niet vreemd dat deze techniek een stuk duurder is dan Ultra HD of 4k. Wanneer je gek bent van techniek en beeldkwaliteit belangrijk is kun je echter best investeren in een 5k scherm. In vergelijking met andere merken lijkt het scherm van HP een normale prijs te hebben, wanneer we het scherm vergelijken met de iMac is het echter een heel ander verhaal. De iMac heeft een complete computer aan boord en de HP is enkel een monitor.

Wanneer je de HP wilt vergelijken kun je beter terecht bij het 5k scherm van Dell. In vergelijking met Dell is het losse scherm van HP een stuk goedkoper en is er weinig verschil in het gebruik. Voor professioneel gebruik wordt de 5k monitor van HP dan ook het meest aangeraden en dat zit hem puur in de prijs.

HP 5k monitor ervaringen

Via verschillende websites vind je ervaringen met de 5k monitor van HP. Het 27 inch scherm met 5k beeldkwaliteit wordt gezien als absolute topper van de nieuwe schermen. De aanwezigheid van een USB 3.0 poort en de mogelijkheid om de kleuren en helderheid eenvoudig aan te passen worden als de grootste voordelen van het 5k scherm gezien.

Het aanpassen van de kleuren en helderheid wordt door veel gebruikers als een belangrijke functionaliteit gezien. Op deze manier kan men alle potentie uit het systeem gebruiken. Zeker wanneer een 5k monitor voor het bewerken van video’s en afbeeldingen wordt gebruikt is het belangrijk dat de kleuren zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid liggen.

Prijsontwikkeling en toepasbaarheid

De kwaliteit wordt gezien als adembenemend, maar voor de meeste particulieren lijkt de prijs nog steeds te hoog en is de 5k monitor van HP meer bedoeld voor professioneel gebruik of de echte liefhebber. In de komende jaren gaat de prijs van een 5k monitor waarschijnlijk dalen en wordt deze beeldkwaliteit de nieuwe standaard. Voor het verkopen van de 5k monitor richt HP zich op dit moment vooral op toepassingen in de medische wereld of voor het doen van beter onderzoek.

Het goedkopere scherm van HP is de eerste prijsdoorbraak. Wanneer er ook andere merken actief worden met 5k beeldkwaliteit kan de prijs nog behoorlijk dalen. Het blijft echter belangrijk om ook op andere delen van een 5k monitor te letten. Het gaat niet alleen om de beeldkwaliteit van een scherm, maar ook om de helderheid en de mogelijkheden met betrekking tot het aansluiten van een monitor op een desktop of andere apparatuur.

Advertenties

Adverteerders