Apple 5k

Apple heeft een nieuwe iMac uitgebracht met een scherm in 5k kwaliteit. In totaal zijn er 5120 x 2880 pixels op een iMac met 5k-display aanwezig. 14,7 miljoen pixels maken het mogelijk om alles in de meest geweldige kwaliteit te bekijken. Alle wat op de iMac wordt afgespeeld wordt op dit moment tot in de grootste perfectie zichtbaar. De iMac met een 5k-display heeft vier keer meer pixels dan de gewone 27-inch iMac en dat maakt een ongelofelijke kwaliteit op grote schaal mogelijk.

De iMac met Retina 5k-display heeft niet alleen een geweldige beeldkwaliteit, maar heeft nog veel meer in huis dan dat. Er is onder andere een quad-core Intel Core-processor met een capaciteit tot 4,0 GHz aanwezig. De AMD grafische processor met Fusion Drive en Thunderbolt 2 zorgt voor een iMac waarmee je snel en goed kunt werken.

OS X Yosemite besturingssysteem

5kmonitor.nl

In de iMac met Retina 5k-display is een besturingssysteem aanwezig van Apple zelf. OSX is gemaakt om van de iMac een intuïtieve en gemakkelijke omgeving te maken. Wanneer je de Retina 5k-display gebruikt ziet alles er goed uit en kun je soepel werken met de iMac en bijbehorende apparatuur.

De iMac wordt geleverd met bekende programma’s als iPhoto, iMovie, GarageBand, Pages, Keynote en Numbers. De verschillende extra’s maken het mogelijk om direct met de iMac aan de slag te gaan. Je kunt direct foto’s, video’s, afbeeldingen en documenten openen. Alle apps zijn vernieuwd en werken uiteindelijk samen met de iMac Retina 5k-display. De iMac met Retina 5k-display is verkrijgbaar vanaf €2.629 en dat is soms zelfs minder dan een losse 5k monitor kost. Via www.apple.com kun je alle variaties van de iMac met 5k-display bekijken. Bij aankoop van de iMac zijn er allerlei verschillende variaties mogelijk. Lees snel verder en ontdek op welke manieren je de iMac met Retina 5k-display nog sneller en completer maakt.

iMac met Retina 5k-display uitbreiden

De basis versie van de iMac met Retina 5k-display heeft een aantal basis zaken. Wanneer je de iMac met Retina 5k-display wilt uitbreiden zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Processor

De processor is een belangrijk onderdeel van de iMac. Wanneer je de iMac met Retina 5k-display betere prestaties wilt laten maken is het mogelijk om de Intel Core i5 processor met Turbo Boost te vervangen voor een Intel Core i7 processor met Turbo Boost. De meerprijs hiervoor is €250,- en daarmee is het mogelijk om de prestaties te verbeteren.

  • Geheugen

8 GB geheugen kun je vervangen door een variant met 16 of 32 GB. De meerprijs voor 16 GB in plaats van 8 GB geheugen is €200,- en voor de variant met 32 GB betaal je €600,- extra. Extra geheugen verhoogt de prestaties en snelheid van de iMac.

  • Opslag

De iMac met Retina 5k-display wordt geleverd met een Fusion Drive. De Fusion Drive is een combinatie van een harde schijf met de snelheid van flashopslag. Wanneer je nog betere prestaties wilt is het raadzaam om voor een volledige flashopslag te kiezen. De iMac met Retina 5k-display werk op deze manier sneller. Eventueel kun je de Fusion Drive ook uitbreiden van 1 TB naar 3 TB. Voor een iMac met 512 GB flashopslag betaal je €300,- extra en voor 1 TB flashopslag €800,- extra.

  • Grafisch processors

Wil je de grafische processor verbeteren? Standaard wordt de iMac met Retina 5K-display geleverd met een AMD Radeon R9 M290X met 2GB. De prestaties zijn met deze grafische processor superieur. Wil je meer? Dan kun je kiezen voor de variant van 4 GB voor €250,- extra.

  • Apple USB SuperDrive

Wil je cd’s en dvd’s gebruiken op de iMac? Dan is dit nog steeds mogelijk! Voor een meerprijs van €79,- ontvang je een apparaat waarmee je kunt branden en cd’s en dvd’s kunt lezen.

  • Mouse en Magic Trackpad

Standaard ontvang je bij de iMac met Retina 5k-display een Apple Magic Mouse. Wanneer je een Magic Trackpad, Apple Mouse of een combinatie wilt bestellen is dat mogelijk. De draadloze Magic Mouse is de eerste Multi-Touch-Muis ter wereld en zeer gebruiksvriendelijk. Wanneer je de iMac nog eenvoudiger wilt besturen is een Magic Trackpad eventueel handig. Als liever geen muis gebruikt kun je zonder bijbetaling ook een Magic Trackpad in plaats van Apple Magic Mouse bestellen.

  • Apple Keyboard en documentatie

De iMac met Retina 5k-display wordt altijd geleverd met een toetsenbord. Het toetsenbord bespaart veel ruimte en er is nog genoeg plaats voor de muis. Je kunt ook kiezen voor een Apple Keyboard met numeriek toetsenblok. Uiteraard wordt bij de iMac ook een handleiding stuurt in de gewenst taal.

Ervaringen Apple 27 inch iMac met 5k Retina-display

De iMac met 5k Retina-display wordt door de critici goed ontvangen. De iMac is geliefd door de betoverende schoonheid van het scherm vooral de beeldkwaliteit is opvallend.

De vormgeving van de Apple iMac is vergelijkbaar met de andere modellen. Alleen de noodzakelijk elementen zijn toegevoegd en er is niets teveel aanwezig. Het scherm lijkt boven de stevige voet te zweven en alle aansluitingen zijn netjes in de iMac verwerkt. De uitstraling wordt omschreven als luxe en de snelheid blijkt voor de meeste gebruikers meer dan uitstekend. Zeker voor het bewerken van foto’s en video is de iMac met 5k Retina-display zeer geschikt.

De prijs begint bij €2629,- en dat is uiteraard niet gering. Gelukkig krijg je hier jaren plezier voor terug en is de iMac vaak vrij waardevast om tweedehands door te verkopen. Voor de liefhebber en professional is de iMac met 5k Retina-display een absolute aanrader.

Vind je hem op dit moment te duur? Kies dan voor een vergelijkbare variant met een andere beeldkwaliteit. De iMac met 5k Retina-display is relatief duur, maar vergelijkbare met een minder scherm zijn nog steeds van dezelfde snelheid en prima wanneer je niets doet met het bewerken van video’s of foto’s. Bezoek eventueel een Apple Store in de buurt om de beeldkwaliteit met ogen te zien. In de Apple Store kun je eenvoudig vergelijken en eventueel om advies vragen over het verschil tussen de iMac met 5k Retina-display en een iMac met de gebruikelijke beeldkwaliteit.

Advertenties

Adverteerders